Soffa Lundeqvist

Lundeqvist är en soffa formgiven av Carl Malmsten med stomme av massiv furu och med en mjukt svängd rygg. Soffan tillverkas av O.H. Sjögren och går att beställa i valfritt tyg. För hjälp med tyg samt beställning, vänligen kontakta kundservice på [email protected]

Pris 42 500:- exklusive tyg.

Detta är en beställningsvara. Beräknad leveranstid 6-8 veckor

En mjukt svängd rygg en böljande linje som övergår i en vänlig omfamning. Den välkomnande och intima soffan ritades på beställning 1949 åt Kockums-direktören Gösta Lundeqvist. I karaktär och form påminner modellen om Carl Malmstens krypa upp-fåtölj ”Redet” från 1936. Denna skapades ”till en ung och fager fru att kura ihop sig i”. Också soffan – som nu för första gången finns i produktion – bjuder in till skönt häng. Lundeqvist ingår i “The Archive Collection”  – en kollektion möbler och tyg –  som fyndats i Malmstens enorma skissarkiv och som presenteras på Möbelmässan 2019. Går att beställa i valfritt tyg.

Formgivare

Carl Malmsten

Tillverkare

O.H Sjögren

Material

Stomme av massiv furu. Sitsens resår är uppbyggd av nozagfjädrar. Stoppning av kallskum, polyeter och fiberfill. Ben i massiv ek.

Mått

H: 88 cm, L: 200 cm, Djup: 75 cm, Sitthöjd: 39 cm. Ben kan förhöjas med upp till 5 cm.

Övrigt

Detta är en beställningsvara. Beräknad leveranstid 6-8 veckor

Tygåtgång

130-140 cm: 6,0 m, 150 cm: 6,0 m. Armstödsskydd: 0,6 m

Scroll to Top