Frågor och svar

Omklädsel och renovering 

Är du i behov av att klä om din möbel hjälper vi dig gärna. Med lång erfarenhet av stoppmöbler, stort utbud av kvalitetstextilier och ett nära samarbete med våra tapetserare, kan vi garantera en kvalitativ renovering av din fåtölj eller soffa. 

Vi klär även om äldre Malmsten modeller enligt originalutformningen. Hämtning och lämning av möbler till en kostnad från 950 kr tor för fåtöljer och 1850 kr tor för soffor. Leveranstid ca. 6-8 veckor. För prisuppgift för omklädsel av just din möbel, vänligen kontakta oss på [email protected].  

Vi har även nära samarbeten med skickliga och erfarna möbelsnickare, konservatorer och möbeltapetserare i Stockholmsområdet.  

Vid lackering och möbelrenovering rekommenderar vi varmt Gilbert Restore. Kontakt: [email protected]

Vid omklädsel av övriga stoppmöbler samt sömnad rekommenderar vi vår in house tapetserare Anna Ringaby, utbildad på Malmstensskolan. Med verkstad placerad på Riddargatan 70 finns hjälp att få med allt från stolssitsar till armstödsskydd. Kontakt: [email protected]  

Varmt välkommen in till oss i butiken för rådgivning och möjlighet att låna hem textilier.

Om gamla CM möbler

Carl Malmstens levde ett långt och produktivt liv och skapade en mängd dokument i de företag, stiftelser och föreningar där han var verksam. Idag finns de bevarade arkivhandlingarna i moderna arkivlokaler i Nacka Kulturcentrum, Dieselverkstaden. Det handlar bland annat om över tjugotusen skisser och arbetsritningar, fotografier och textilprover. Dessutom finns där handlingar rörande utställningar och inredningsuppdrag. 

Stiftelsens ändamål är att främja Carl Malmstens pedagogiska vision om det stora värdet av hantverk i förening med konstnärlig känsla för att samöva människans alla sinnen och att leva och verka i harmoni med naturen.

CM-Arkiv
Öppettider:Fredagar kl. 10:00 – 16:00
Kontaktuppgifter: [email protected]
Telefon 073-5855377 
Dieselverkstaden
Marcusplatsen  17
131 54 Nacka

Stiftelsen Siv & Carl Malmstens Minne

Vård och skötsel

• Tyger 

Vi rekommenderar kemtvätt på  alla våra specialsydda produkter såsom gardiner, kuddar och övriga formsydda varor. Förfrågningar om tvättning för hand kontakta gärna vår butik för rådgivning. 

Våra textilvårdsprodukter skyddar möblernas klädsel på ett effektivt och skonsamt sätt.

Textile Protection – Textilimpregnering som effektivt skyddar dina textilmöbler mot vätskor. Den gör dessutom att textilien blir lättare att göra ren om olyckan är framme.

Textile cleaner – Ett effektivt och skonsamt skumrengöringsmedel som passar vid textiltvätt av de flesta textilier

Textile Stain Away – Det är en fläckborttagare som avlägsnar de flesta fläckar såsom rödvin, blod, kaffe m.m. Bidrar till ökad textilhygien.

• Läder 

Vår lädervårdsprodukter är framtagna för att rengöra och tvätta skinnet på det mest effektiva sättet. 

Leather Soft Cleaner & Leather Protection Cream – rekommenderas vid vård för den vardagliga skötseln av läder. Leather Protection Cream ökar slitstyrkan, tåligheten mot fläckar och spill samt bibehåller lädret mjukt och smidigt. Soft Cleaner för läder är en mild rengöringsvätska för de flesta läder. 

• Trä 

Naturen har skapat en mängd olika träslag som är lämpliga till möbler. Beroende av vilket träslag och ytbehandling din möbel är tillverkad med skall du sköta om den på olika sätt. Vi har waxolja, natur möbelolja eller vitolja i butiken. Om ni har någon annan ytbehandling på era möbler så hänvisar vi till er lokala färghandel.

WordPress PopUp Plugin
Rulla till toppen