Fåtölj Farmor

Fåtöljen Farmor med stomme i massiv furu har en hög rygg och otroligt bra sittkomfort, men samtidigt enkel och lättplacerad. Farmor är formgiven av Carl Malmsten och går att beställa i valfritt tyg alternativt skinn. För hjälp med tyg samt beställning, vänligen kontakta kundservice på [email protected]

Pris från 23 500:- exklusive tyg.

Detta är en beställningsvara, beräknad leveranstid 6-8 veckor.

I mitten av 50-talet utsåg Carl Malmsten tio mindre möbelindustrier i framför allt Småland som fick äran att för första gången serietillverka några av hans produkter. Bland pionjärmöblerna fanns den eleganta Farmor som snabbt blev den mest efterfrågade fåtöljen. Farmor har hög rygg och bra sittkomfort men är samtidigt nätt och elegant. Det gör den lättplacerad och möjlig att använda både som solitär och i grupp. De välavvägda måtten gör att den är skön att sitta i oavsett om man är lång eller kort. Kompletterad med fotpall blir komforten den högsta tänkbara. Går att beställa i valfritt tyg alternativt.skinn.

Formgivare

Carl Malmsten

Tillverkare

O.H Sjögren

Material

Stomme av massiv furu. Sitsens resår är uppbyggd av nozagfjädrar. Stoppning av kallskum, polyeter och fiberfill. Ben i massiv ek.

Mått

H: 100 cm, B: 72 cm, Djup: 83 cm, Sitthöjd: 41 cm, Sittdjup: 52 cm. Ben kan förhöjas med upp till 5 cm.

Övrigt

Detta är en beställningsvara. beräknad leveranstid 6-8 veckor.

Tygåtgång

130-140 cm: 3,0 m, 150 cm: 2,7 m. Armstödsskydd: 0,6 m

Scroll to Top