Fåtölj Jättepaddan

Jättepaddan är en klassisk fåtölj formgiven av Carl Malmsten med en sittkomfort utöver det vanliga. Fåtöljen har en stomme av massiv furu och tillverkas av O.H Sjögren. Jättepaddan går att beställa i valfritt tyg alternativt skinn. För hjälp med tyg samt beställning, vänligen kontakta kundservice på [email protected]

Pris från 31 000:- exklusive tyg.

Detta är en beställningsvara, beräknad leveranstid 6-8 veckor.

Denna fåtölj ritades för Liljevalchsutställningen 1934. Tillsammans med Märta Måås-Fjetterström Elsa Gullberg och Estrid Ericson gjorde Malmsten stor succé och förstärkte sin position som en av tidens viktigaste formgivare. Jättepaddan är bekvämt tillbakalutad med elegant rundade former generöst tilltagna mått och en mjukt stoppad sits. Den kan kompletteras med två olika fotpallar en rak och en svängd. Går att beställa i valfritt tyg alternativt skinn.

Formgivare

Carl Malmsten

Tillverkare

O.H Sjögren

Material

Stomme av massiv furu. Sitsen har dubbelfjädrande resår med nozagfjädrar i kombination med spiralfjädrar. Stoppningen av kallskum, polyeter och fiberfill. Vändbar plymå stoppad med fibervadd och sjöfågelfjäder. Ben i massiv ek.

Mått

H: 96 cm, B: 88 cm, Djup 98 cm, Sitthöjd: 44 cm, Sittdjup: 55 cm. Ben kan förhöjas med upp till 5 cm.

Övrigt

Detta är en beställningsvara. Beräknad leveranstid 6-8 veckor.

Tygåtgång

130-140 cm: 4,8 m, 150 cm: 4,4 m. Armstödsskydd: 0,8 m

Scroll to Top